Almás-diós muffin
Előkészítés: 20 p
Elkészítés: 40 p
12 db-hoz:
-1,75 bögre finomliszt
-0,75 tk szódabikarbóna
-0,25 tk só
-0,25 tk őrölt fahéj
-0,75 bögre cukor
-2 lágyan fel vert tojás
-0,5 bögre olaj
-1 tk vanília aroma
-0,5 bögre tört dió
1,5 bögre reszelt alma
1. A lisztet ,sütőport, sót, fahéjat szitáld össze egy edénybe ,majd keverd hozzá a cukrot. Ujjaddal fúrj egy lyukat a közepébe.
2. A tojást, és az olajat keverd össze a vanília aromával ,majd öntsd a lisztes keverék közepébe. Aztán add hozzá az almát, s a diót is.
3.A masszát kanalazd a kivajazott mély formák 0,75 részéig, majd süsd 190 fokon 15-20 p-ig vagy tűpróbáig.
S MÁR KÉSZ IS.